image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat: Dodon a încălcat regimul epidemiologic în 58 de cazuri; Trebuia amendat cu un milion jumătate de lei

Poliția Republicii Moldova a refuzat să acționeze în cazul președintelui Igor Dodon care de zeci de ori a încălcat regulile impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe timpul pandemiei, susține deputatul Dumitru Alaiba.

Alaiba scrie pe pagina sa de Facebook că a documentat 58 de cazuri în care Igor Dodon a încălcat regimul epidemiologic. La acel moment, Dodon trebuia amendat cu un milion jumătate de lei, susține acesta.

Poliția RM a refuzat să acționeze, spunând că...imunitate. Refuzul de a acționa în cazul lui Dodon este un abuz care nu va fi uitat.

De atunci Dodon a continuat să comită încălcări după încălcări. Pentru că lui i se poate. Pentru că el e mai presus ca restul. Iar după ce l-am văzut plimbându-se prin școli țanțoș bâjbâind copii străini, am rămas ca mulți alții stupefiat.

Am adresat o solicitare repetată unde le explic de ce imunitatea nu se aplică și regret că trebuie să avem această conversație. Și solicit insistent să îl disciplineze pe Dodon.

Vreau să-i amintesc domnului Ministru de Interne Voicu despre faptul că nu Dodon îi plătește salariul și cheltuielile, ci oamenii. Și el e în serviciul oamenilor, nu în serviciul lui Dodon. Poliția există să mențină ordinea publică, nu să-i țină pantalonii lui Dodon. Amendați-l așa cum amendați pensionarii și antreprenorii, pentru că legea e aceeași.

Acum din nume personal: dragi politicieni, lăsați-ne copiii în pace. Nu pentru asta îi îmbrăcăm și trimitem la școală.

Curând o să am copii care vor merge la școală. NIMENI nu va avea dreptul să pună mâna pe ei în așa hal cum a făcut-o Dodon. Nimeni. Mai ales dacă folosește aceeași mână pentru a fura de la oamenii din cea mai săracă țară din Europa.

Și în general ar fi o chestie de bun simț ca toți politicienii să ne înțelegem și să încetăm să ne băgăm prin școli și grădinițe înconjurați de echipele de PR, asistenți, consilieri, pază. Dezgustător. Pur și simplu grotesc.

La școală sau grădiniță poți să mergi să-ți vizitezi profesorii, să vezi ce-ți fac copiii, și la diferite serbări în calitate de părinte. În nici una din situații nu tu ești centrul atenției. Fii tu politician, sau medic, sau frizer, sau antreprenor”, se arată în postarea lui Alaiba.

docdoc
docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: