image
Sursa foto: Getty Images

S-au aliniat planetele: Barcelona, tentată să-l lase pe Messi să plece încă din iarnă. Starul nu mai rezistă în Catalonia

Lionel Messi (33 de ani) a răbufnit în urmă cu două zile, pe aeroportul din Barcelona, iar presa din Spania scrie că argentinianul ”nu mai este fericit” în Catalonia.

”M-am săturat să fiu de vină pentru toate lucrurile din club”, a declarat Messi, la întoarcerea de la echipa națională, după un zbor de 15 ore. Pe deasupra, sud-americanul a fost enervat de faptul că inspectorii fiscali i-au cerut să plătească o taxă pentru avionul său privat, lucru catalogat drept ”nebunesc” de star.

Situația este tot mai tensionată, iar Manchester City încearcă să facă ceea ce părea imposibil: să-l aducă pe Leo Messi în Anglia încă din ianuarie 2021.

Cei de la City vor să profite de momentul oportun. Astfel, după ce Pep Guardiola și-a prelungit contractul pe Etihad, Messi pare tot mai tentat să aleagă Manchester, pentru a se reuni cu antrenorul alături de care a avut cele mai mari performanțe.

Totodată, argentinianul ar vrea să fie coleg cu conaționalii Kun Aguero și Otamendi.

În plus, Manchester City e conștientă de problemele economice de la Barcelona. Clubul de pe Camp Nou are bugetul de salarii cu 300 de milioane de euro mai mic decât în sezonul precedent, iar conducerea vrea să micșoreze contractele jucătorilor.

Englezii vor să forțeze transferul lui Leo Messi în iarnă, iar pentru asta au pregătit o ofertă de 50 de milioane de euro, potrivit presei iberice, care citează The Sun. O propunere pe care Barcelona nu ar accepta-o în condiții normale, însă pe care catalanii o vor lua în calcul, în contextul crizei financiare.

Messi ar forța mutarea, mai ales că ar avea șansa să joace în UEFA Champions League cu City chiar în acest sezon. Conform noului regulament, un fotbalist poate juca pentru două echipe diferite în această competiție, lucru care nu era posibil înainte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: