image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Nantoi: Când vorbește de căderea guvernării, Tauber și stăpânii ei se așteaptă ca tancurile lui Putin să ajungă la Chișinău

Când vorbește de o eventuală cădere a guvernării la toamnă, deputata partidului „Șor”, Marina Tauber și stăpânii ei se așteaptă ca tancurile lui Putin să ajungă la Chișinău . Opinia aparține deputatului PAS, Oazu Nantoi.

Deputatul se întreabă dacă gestul Marinei Tauber, care nu a fugit din Republica Moldova, așa cum a procedat liderul ei de partid, Ilan Șor, reprezintă într-adevăr un act de curaj.

La 21 iulie, în Parlament vine Procurorul General interimar și solicită Parlamentului ridicarea imunității deputatei Marina Tauber.

Parlamentul aprobă, și la tribună apare Marina Tauber , care acuză guvernarea de dictatură și amenință ”PAS”-ul că ”în câteva luni ne vom schimba cu locurile” etc.

Este Marina Tauber o politiciană curajoasă, convinsă că dreptatea e de partea ei?

Nu cred.

Mai degrabă, Marina Tauber nu este liberă în comportamentul său „curajos” – banii primiți pe durata mai multor ani trebuie răsplătiți”, menționează Oazu Nantoi.

Deputatul consideră că în actualele împrejurări forțele de stânga din Republica Moldova își doresc escaladarea situației și extinderea războiului și pe teritoriul RM.

Stăpânii Marinei Tauber mizează pe aceia, că la toamnă vor reuși să destabilizeze situația și, în urma unei lovituri de stat, vor prelua puterea - și Marinocika va ieși din pușcăria meritată! Iar suma banilor aruncați în vânt pe 19 iunie curent vorbește despre disperarea lor.

Mai degrabă, atunci când Marina Tauber vorbește despre termenul de „câteva luni”, ea, laolaltă cu stăpânii ei, se așteaptă ca în câteva luni tancurile lui Putin vor ajunge la Chișinău și Marinocika o să-i întâmpine cu un buchet de flori și multiple săruturi voluptoase!

Cred că a venit timpul să tragem concluziile și să tragem niște linii clare de demarcare în societatea noastră – dacă suntem capabili”, a conchis deputatul.

Amintim că ieri Marina Tauber a primit 30 de zile de arest preventiv în penitenciarul nr. 13.

Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit procurorului, Mihail Ivanov, instanța a luat această decizie deoarece există riscul săvârșirii de noi infracțiuni, dar și de distrugere a probelor sau sustragerea de la urmărire penală. Marina Tauber este vizată într-un dosar de finanțare ilicită a partidului „Șor” de către o organizație criminală și de falsificarea raportului financiar al partidului pentru primul trimestru al anului curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: