image
Sursa foto: AFP

Un iaht cu 18 oameni la bord s-a scufundat în Grecia

Garda de coastă greacă a lansat astăzi, o operaţiune de salvare în largul insulei Milos din Marea Egee, după naufragiul unui iaht sub pavilion britanic care avea la bord 18 pasageri. La operaţiunile de recuperare a naufragiaţilor au participat mai multe ambarcaţiuni şi două elicoptere.

Circumstanţele în care s-a produs naufragiul nu sunt clare deocamdată. În zona în care a avut loc accidentul, la 16 mile nautice de Milos, se înregistra joi vânt puternic, de 40 kilometri pe oră (6 pe scara Beaufort).

Insula Milos se află în arhipelagul Cicladelor, la sud-est de Atena, o destinaţie turistică foarte căutată în această vară.

Garda de coastă greacă a anunţat ulterior că a recuperat cele 18 persoane căzute în apă, informează agenţiile internaţionale de presă. Ar fi vorba de 18 pasageri greci, între care şi trei minori, scrie realitatea.net

Toţi cei recuperaţi sunt bine sănătoşi, a menţionat un responsabil al biroului de presă al gărzilor de coastă.

La ampla operaţiune de salvare au luat parte trei nave de patrulare, un pachebot şi două elicoptere, inclusiv unul al forţelor aeriene. Potrivit primelor informaţii, vasul naufragiat era un iaht sub pavilion britanic, cu o lungime de 28 de metri.

Citeşte mai mult despre

comentarii: