image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Parlamentului, BLOCAT de veterani; „Nu le dăm voie să plece acasă”

Veteranii au ieșit astăzi la un nou protest în fața Parlamentului, cu lista de revendicări, cerând ca în fața lor să iasă conducerea Legislativului. Doar deputații din Platforma DA și PAS au venit însă la discuții cu veteranii. După ce au fost ignorați de conducerea Legislativului, protestatarii au blocat bulevardul Ștefan cel Mare, în zona din fața instituției, spunând că nu vor pleca până când nu le vor fi îndeplinite revendicările.

Veteranii au mers la Parlament să înmâneze pachetul de revendicări conducerii Parlamentului, printre care acordarea polițelor medicale gratuite și înlăturarea posturilor ilegale de pe Nistru, însă în fața lor au ieșit doar deputați din Platforma DA și PAS.

Combatanții au cerut ca să iasă conducerea Legislativului, lucru care nu s-a întâmplat.

„Cu durere de inimă urmărim ce se întâmplă, cum actuala guvernare îi tratează pe proprii cetățeni, în special pe cei care au luptat pentru integritatea acestei țări. Noi vă promitem că aceste revendicări vor fi nu doar pe masă în Parlament, ci vor fi pentru noi un capital cu care vom merge înainte”, a declarat deputatul Oazu Nantoi.

„Nu mai avem încredere în această guvernare docilă lui Dodon și subordonată intereselor străine. Noi o să transmitem revendicările și o să solicităm ca doamna Greceanâi să coboare jos”, a spus și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

După ce nimeni din conducerea Parlamentului nu a mers să discute cu veteranii, aceștia au blocat bulevardul Ștefan cel Mare din fața Parlamentului.

„Înconjurăm Parlamentul și nu le dăm voie să plece acasă până nu decid soarta noastră”, spune unul dintre veterani.

În fața manifestanților a ieșit deputatul Platformei DA Chiril Moțpan.

Posted by Sergiu Grosu on Thursday, 16 July 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: