image
Sursa foto: captură

Sentința în dosarul Donică nu a fost pronunțată; Judecătorul a amânat ședința și a bruscat presa // VIDEO

Programează ședințe, le anulează cum vrea și bruschează presa! Așa înțelege exercitarea funcției magistratul Sergiu Lazari de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Acesta urma să pronunțe o decizie în dosarul lui Andrei Donică, cercetat penal pentru huliganism după ce l-a stropit cu o găleată de lapte pe ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, dar a hotărât să nu o facă. Mai mult. Lui Lazari i-a sărit țandăra, când reporterul nostru a deschis ușa biroului. Activistul civic Andrei Donică spune că urma să afle care este pedeapsa aprobată de către instanță, însă fost anunțat că astăzi nu va avea loc nimic.

Andrei Donică ne-a comunicat că a vorbit cu avocatul său, care spune că nu s-a mai pomenit într-o astfel de situație. Cert este că intenționează să ia măsuri în acest sens. Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a fost de găsit la telefon pentru o reacție. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, spune că aceste afirmații sunt făcute pentru a politiza procesul și nu sunt bine-venite în contextul dat, întrucât nu există o decizie definitivă. La cea din urmă ședință, procurorul Sergiu Zmeu a solicitat doi ani de închisoare pentru Andrei Donică.

Precizăm că Donică a fost reținut în septembrie 2016, după ce l-a stropit pe Octavian Armașu cu o găleată cu lapte chiar lângă Guvern. El i-a reproșat oficialului că puterea a pus pe umerii cetățenilor datoria de peste 13 miliarde de lei, apărută în rezultatul fraudei bancare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: