image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Vă mulţumim pentru ajutor! Medicii de peste Prut s-au întors acasă // FOTOREPORTAJ

Echipa medicală venită de peste Prut acum două săptămâni, ca să ne ajute în lupta contra pandemiei Covid-19, şi-a încheiat misiunea umanitară în spitalele din cele trei oraşe ale R. Moldova: Chişinău, Bălţi şi Cahul. Astăzi, înainte de plecare, medicii români au primit diplome de recunoştinţă din partea ambasadorului României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă.

Membrii echipei şi-au desfăşurat activitatea în unităţile medicale în care au fost repartizaţi, unde au participat la evaluarea clinică şi paraclinică a pacienţilor, nursingul acestora, administrarea tratamentelor, monitorizare, intervenţii medicale specifice, suport psihologic.

Totodată, cadrele medicale SMURD din România au participat la transferul unor pacienți din Cahul și Bălți la Chișinău, cu autospecialele SMURD Moldova.

Misiunea medicală este parte a sprijinului oferit de România Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Spitalele din R. Moldova au primit donaţie, în cadrul acestei misiuni umanitare, un lot de medicamente şi echipamente în valoare de 3,5 milioane euro.

„Considerăm că membrii Misiunii medicale umanitare „ROMÂNIA PENTRU MOLDOVA” și-au îndeplinit obiectivele asumate, oferind suport medical eficient și de calitate pacienților și personalului medical și non-medical din secțiile în care și-au desfășurat activitatea, au pus bazele unei fructuoase colaborări între echipele din Romania și Republica Moldova și au reprezentat cu onoare România”, scrie într-un comunicat emis de către Ambasada României la Chişinău.

Astăzi, 16 mai, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău, le-a acordat o diplomă de recunoştinţă în semn de înaltă prețuire a curajului și profesionalismului de care au dat dovadă. Urmăriţi un reportaj foto de la ceremonia de înmânare a diplomelor, care a fost scurtă, pentru că echipajul se grăbea să continue munca acasă.

medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici
medicimedici

Noutăţile partenerilor

comentarii: