image
Sursa foto: Getty Images

China avertizează turiștii să nu se apropie de secțiunile vechi din Marele Zid Chinezesc

Odată cu apropierea celui mai aglomerat sezon turistic din China, autoritățile de la Beijing au avertizat că îi vor pedepsi aspru pe cei care escaladează „Marele Zid Sălbatic", informează BBC.

Termenul este folosit des pentru a descrie părțile faimoasei structuri care nu au fost restaurate și rămân închise turiștilor.

Amenzile vor fi aplicate cu mai multă strictețe în „Săptămâna de aur", când mii de turiși sunt așteptați să viziteze construcția. „Săptămâna de aur" este o sărbătoare bi-anuală în China, care durează 7 sau 8 zile.

„Anul acesta sărbătoarea durează opt zile și numărul vizitatorilor care vor încerca să exploreze secțiunile vechi ale Marelui Zid va crește", a declarat pentru Global Times Yu Hankuan, director al administrației locale pentru păstrarea monumentelor culturale.

Beijingul a reamintit publicului că amenzile pentru cei care intră în zonele interzise sunt între 200 și 30.000 de yuan (4.404 dolari). Totodată, securitatea pe Marele Zid Chinezesc va crește. Potrivit publicației Beijing Daily, toți cei 131 de paznici angajați vor lucra în „Săptămâna de aur".

Autoritățile chineze verifică rețelele de socializare să afle dacă se organizează expediții pe "Marele Zid sălbatic".

Yu Hankuan a spus că anumite secțiuni ale Marelui Zid Chinezesc sunt foarte abrupte, iar turiștii se pot rătăci sau pot cădea. Autoritățile au mai spus că anumite porțiuni pot fi degradate de turiștii care le escaladează, scrie digi24.ro.

Zonele din Marele Zid Chinezesc deschise turiștilor reprezintă doar o mică parte din faimoasa construcție, care se întinde pe mii de kilometri. Alte părți sunt lăsate în starea originală, deși China a anunțat că lucrează la proiect de restaurare.

Sute de milioane de chinezi ar urma să călătorească pe plan intern în "Săptămâna de aur". China pare să fi oprit răspândirea virusului, iar majoritatea restricțiilor au fost ridicate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: