image
Sursa foto: Jurnal.md

Familia lui Adrian Glijin continuă să fie persecutată de regimul de la Tiraspol; Le-au intrat noaptea și le-au spart roțile

În noaptea de 15 spre 16 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în gospodăria familiei lui Adrian Glijin, unul din persoanele răpite de separatiști pe 7 octombrie, despre care nu se știe nimic până în prezent. Proprietarul deține două automobile, iar intrușii au pătruns pe teritoriul gospodăriei sale din satul Cuzmin și i-au spart toate cele opt roți.

Potrivit unui mesaj primit pe adresa redacției, provocarea ar fi pusă la cale de reprezentanții MGB-ului de la Tiraspol și are drept scop intimidarea familiei lui Adrian Glijin, ca mama și soția acestuia să nu mai comunice cu presa ori avocații.

Adrian Glijin are două automobile de model Mazda și VAZ 2110. Soția acestuia a depistat dimineața că toate cele opt roți au fost sparte.

Familia lui Adrian Glijin a solicitat ajutorul comisariatului din Camenca, al Asociației Promo-Lex și IP Florești.

Amintim că acum două zile mama lui Adrian Glijin a declarat pentru JurnalTV că nu și-a văzut fiul de aproape o săptămână și nici nu a primit vreo veste despre starea lui de sănătate

Adrian Glijin este acuzat de milițienii de la Tiraspol de „trădare de patrie” și riscă conform așa numitei legislații transnistrene până la 20 de ani de detenție. Rudele lui Adrian Glijin sunt stupefiate de acuzațiile care i se aduc deoarece bărbatul se ocupă cu vităritul și vând lactate la piață. În trecut a lucrat silvicultor. „Ce secrete poate să știe el, ca să i se aducă astfel de acuzații dure?”, s-a arătat nedumerită mama lui.

La momentul reținerii bărbatul era în câmp. Mascații au sărit din mers și l-au înșfăcat. Le-au spus să stea cu fața în jos și să nu să se ridice, iar cineva a arătat pe cine să-l rețină. I-au pus un sac in cap și l-au dus într-o direcție necunoscută. Până în prezent familia nu a putut lua legătura cu el.

Amintim că în zilele de 7 și 8 octombrie, securiștii separatiști au răpit alte trei persoane. Este vorba despre un polițist din Florești, un angajat al Agenției Servicii Publice și o altă persoană despre care s-a spus că ar fi un fost milițian transnistrean. Despre doi dintre cei răpiți președintele Igor Dodon s-a lăudat că au fost eliberați în urma unei discuții pe care a avut-o cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol. În realitate cei doi sunt reținuți în continuare pe teritoriul ocupat de regimul de la Tiraspol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: