image
Sursa foto: libertatea.ro

Atacatorul din Noua Zeelandă a renunțat la avocat și vrea să se reprezinte singur în fața instanței

Brenton Tarrant, australianul care a comis atacurile de la cele două moschei din Noua Zeelandă, și-a concediat avocatul și vrea să se reprezinte singur în fața instanței.

Anunțul a fost făcut chiar de cel care l-a reprezentat până acum și care a declarat că bărbatul este lucid și conștient de ceea ce a făcut, nedând semne că ar avea probleme psihice. „El doreşte să-şi asigure propria apărare în această anchetă”, a declarat avocatul Richard Peters, care iniţial l-a asistat pe Tarrant, inculpat sâmbătă pentru omucidere.

„Părea să înţeleagă ceea ce se întâmplă”, a completat fostul avocat al inculpatului. Brenton Tarrant, 28 de ani, fascist şi rasist autoproclamat, a ucis cel puțin 50 de persoane în cele două atacuri din orașul neozeelandez Christchurch, scrie libertatea.ro.

Dintre victime, 41 au fost omorâte la Moscheea Masjid Al Noor, șapte la Moscheea Linwood Masjid și două au murit la spital. Alte 48 de persoane au fost transportate la spital cu răni, dintre aceștia 20 sunt în stare critică. Tarrant a transmis atacul mortal pe Facebook, folosind un GoPro atașat pe cascheta pe care o purta atunci când a intrat în moscheeaAl Noor, acolo unde, potrivit martorilor, se aflau în jur de 300 de persoane la rugăciune Australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, suspectul atacului asupra a două moschei din localitatea neo-zeelandeză Christchurch, soldat cu 50 de morţi, a apărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: