image
Sursa foto: Jurnal.md

„Centrul COVID-19” este denumirea centrului de triere a pacienților amenajat la Moldexpo; Cine este directorul instituției

Centrul de triere a pacienților cu noul tip de coronavirus, amenajat la Moldexpo, va fi denumit oficial „Centrul Covid-19 Chișinău”. Centrul va fi condus de Oleg Crudu, director al Spitalului municipal „Sfânta Treime”.

Instituția medicală, ce urmează să fie deschisă la Centrul Expozițional Moldexpo, va fi un centru de triaj a suspecților și bolnavilor infectați cu noul coronavirus și va activa în perioada în care Republica Moldova se află în stare de urgență, cu posibilitatea extinderii acestui termen.

Astfel, Centrul va avea funcția de a presta servicii medicale persoanelor suspecte/ confirmate cu infecția COVID-19, depistarea cazurilor de infecție și referirea ulterioară a pacienților către instituțiile medico-sanitare publice.

Totodată, potrivit documentului, conducătorii instituțiilor medico–sanitare publice republicane, municipale sau raionale, precum și ai instituțiilor private vor  fi obligați să detașeze angajați în cadrul Centrului COVID-19, la demersurile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Documentul integral puteți vedea aici

Noutăţile partenerilor

comentarii: