image
Sursa foto: gazetadechisinau.md

Slusari: „Vaja Jashi încarcă acum grâu în portul Giugiulești, în timp ce pâinea se scumpește”

În aceste momente în portul Giurgiulești, este încărcat o parte din cele șase mii de tone de grâu din rezerva de stat pentru export, în timp ce întreprinderile de panificație din RM sunt nevoite să scumpească pânea. Anunțul este făcut de deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, dar cu puțin timp în urmă o declarație similară a fost făcută și de liderul PAS, Igor Grosu.

„Am făcut tot posibil ca nici un gram de grău să nu iasă din martie din portul Giurgiulești. Am prezentat niște cifre, care arata foarte clar că avem grău în țara la limita. Răspunsul acestui guvern al lui Dodon a fost că avem grău suficient. Acum nava HACI, angajată de Vaja Jashi, încarcă grâu în port pentru export la prețul de 4,6 lei per kg. Jumătate de cantitate din cele 6 000 de tone deja este încarcată. Șeful ANSA presează subalternii din Cahul să elibereze certificatul fitosanitar, chiar dacă în documente este informația falsă”, a precizat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai adăugat că presiunea vine de la Serviciul Vamal, iar schema este aplicată în timp ce în raioane se scumpește brusc pâinea. Vicepreșeidntele Parlamentului solicită în legătură cu această situație convocarea de urgență a CSS.

„Nu mai am încredere în acest executiv impotent, capabil doar pentru scheme de furturi. Solicit ca președintele să convoace până seara Consiliul Suprem de Securitate pe acest subiect, cu raportul de la SIS și cu participarea membrilor Guvernului, care tot în acea ședința să aprobe decizia de a interzice exportul grăului pănă la 1 iulie” a mai adăugat deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: