„Ca de obicei, micul dejun a fost plătit de SUA. A fost un mic dejun grozav. Am servit omletă, cârnați, pâine prăjită și suc de portocale”, le-a spus Stoltenberg jurnaliștilor, relatează Digi24.

Donald Trump a criticat și marți împărțirea „nedreaptă” a poverii financiare din Alianță, arătând cu degetul spre Germania pentru că cheltuieşte o proporţie mult mai mică din economia sa în domeniul apărării decât SUA.

„Nu este corect”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă înainte de debutul summitului NATO, într-o întâlnire cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

„Nu este corect să se profite de NATO şi mai apoi să se profite de comerţ. Nu putem lăsa să se întâmple asta”, a spus Donald Trump.

Astfel, cheltuielile pentru apărare vor fi din nou principalul subiect al summitului NATO. Donald Trump doreşte să menţină presiunea asupra aliaţilor pentru a-i face să-şi respecte angajamentul de a consacra 2% din PIB-ul lor bugetelor lor militare către 2024, potrivit agenției AFP, citată de Agerpres.