Breaking News

image
Sursa foto: timpolis.ro

VIDEO // Pe timp de pandemie, unii moldoveni se pregătesc să meargă la cimitire, pentru a-și pomeni rudele decedate

Pe timp de pandemie, unii moldoveni se pregătesc să meargă în acest weekend la cimitire, pentru a-și pomeni rudele decedate. Asta în timp ce specialiștii le recomandă insistent să stea acasă, întrucât riscul de infectare cu noul tip de coronavirus este mare. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din capitală, am surprins mai mulți oameni care făceau ordine la mormintele apropiaților răposați.

Pe de altă parte, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de pe o rețea de scoailizare că cimitirele din municipiu vor fi deschise doar duminică și luni, 7 și 8 iunie, iar accesul persoanelor va fi permis doar dacă vor purta măști și vor respecta măsurile de protecție. Și consiliera în comunicare a primarului, Natalia Ixari, ne-a confirmat că cimitirele din capitală vor fi închise sâmbătă. Totodată, epidemiologii trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe toți să stea acasă.

Consecințele pot fi grave, a adăugat Nicolae Furtună.

În acest an, circulația transportului public în capitală va fi sistată între 6 și 8 iunie, dar și în celelalte weekenduri ale lunii iunie. Decizia a fost luată de Comisia extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, a declarat primarul Ion Ceban. Anterior, s-a anuțat că și transportul public din municipiul Bălți nu va circula în zilele de odihnă pe parcursul lunii iunie. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: