image
Sursa foto: Medpark

Premieră națională: Rezecție caudală de pancreas și splenectomie pe cale minim invazivă

Centrul de Oncologie Medpark continuă să implementeze tehnici moderne, minim invazive în tratamentul cancerului. În luna iulie s-au efectuat 4 intervenții în premieră pentru țara noastră, în colaborare cu chirurgul oncolog recunoscut în Kiev, dr. Maxim Silvestrov.

Cea mai recentă intervenție oncologică efectuată pe cale laparoscopică este o rezecție caudală de pancreas cu splenectomie, la o pacientă de doar 30 de ani.

Niște dureri banale ascundeau un diagnostic grav.

Tânăra pacientă s-a adresat la Medpark cu dureri în regiunea subcostală, iar investigațiile au arătat o formațiune suspectă în proiecția cozii de pancreas. Pentru a stabili diagnosticul cu înaltă precizie și planificarea tratamentului în ansamblu a fost necesară tomografia computerizată bilanț oncologic, cea mai informativă investigație în evaluarea mai multor tipuri de tumori la această etapă.

Operațiile laparoscopice, mai puțin traumatizante pentru pacient

Având în vedere vârsta pacientei și datele imagistice care prezentau o formațiune tumorală relativ mică, accesibilă la nivelul cozii pancreasului, comisia oncologică multidisciplinară a luat decizia de a interveni chirurgical prin metoda minim invazivă.

Avantajele intervenției laparoscopice includ:

- Recuperare mai rapidă;

- Traumă operatorie mai mică și sângerare redusă;

- Minimizarea proceselor aderențiale intraabdominale;

- Dureri mai mici, necesitate redusă de medicație analgezică.

MedparkMedpark

Tratamente de ultimă generație pentru cancer, disponibile și în Moldova

Echipa de chirurgie oncologică Medpark colaborează cu dr. Maxim Silvestrov, medic cu vastă experiență în tratamentul celor mai complexe cazuri oncologice pe cale laparoscopică. Aceasta ne permite să aducem în Moldova tehnici performante, cu care se lucrează în toată lumea.

Rezecția (înlăturarea) țesuturilor tumorale din pancreas și splenectomia s-au efectuat prin 3 incizii mici de 0.5, 1.0 și 1.5 cm, cu hemoragie neînsemnată și fără complicații intraoperatorii. Intervenția a durat 1 oră și 35 de minute, comparativ cu metoda tradițională care durează între 4 și 6 ore.

A doua zi pacienta putea să se ridice din pat, să meargă la baie și să mănânce.

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:

- Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;

- Singura instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;

- Prima instituție medicală care lucrează în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);

- Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;

- Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;

- Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară;

- Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.

Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40, disponibil 24/7.

Noutăţile partenerilor

comentarii: