image
Sursa foto: Getty Images

Se face transferul verii? Barcelona, eforturi uriaşe pentru transferul noului star al fotbalului european

Kai Havertz face senzaţie în Europa, iar marile cluburi au pus deja ochii pe el.

"Minunea de la Leverkusen, poate ajunge lângă Messi" scrie presa de casă a catalanilor, care anunţă că gruparea blaugrana este dispusă la un efort financiar pentru a-l transfera pe internaţionalul german.

Mai exact, Barca ar vrea să scape de Philippe Coutinho şi Ousmane Dembele, iar o parte din bani să fie direcţionaţi spre Bayer Leverkusen, care cere peste 100 de milioane de euro pentru Kai Havertz.

Barca vrea însă să reducă aceste pretenţii financiare prin includerea a trei jucători în tranzacţie. Doi dintre ei ar urma să meargă sub formă de împrumut la Bayer, iar unul, definitiv.

Conform presei din Catalonia, Barca plănuieşte să facă următoarea ofertă:

- 60 de milioane de euro

- Rafinha şi Jean Clair Todibo sub formă de împrumut pentru două sezoane

- Martin Braithwaite, transfer definitiv

Ce solicită Bayer Leverkusen?

- 100 de milioane de euro

- Rafinha, sub formă de împrumut

- Todibo şi Alena, transferuri definitive

Negocierile ar fi demarat de câteva zile, dar mai toate sursele indică faptul că Barca, nu este dispusă să ofere mai mult de 60 de milioane de euro cash. Şi această sumă ar urma să fie eşalonată în cel puţin două tranşe, anunţă Radio Catalunya.

Kai Havertz este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri fotbalişti din lume, alături de Erling Haaland sau Jadon Sancho, fotbalişti de la Borussia Dortmund. Havertz a avut un sezon excelent anul trecut, atunci când a marcat nu mai puţin de 20 de goluri şi a oferit şi şapte pase de gol, formă care i-a adus prima selecţie şi la echipa naţională a Germaniei. Între timp, el a bifat şapte meciuri pentru fosta campioană mondială şi a înscris şi un gol.

Barcelona mai este interesată şi de serviciile a doi fotbalişti din Serie A. Pjanic şi Lautaro Martinez ar putea ajunge şi ei pe Camp Nou.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: