image
Sursa foto: cna.md

Șefii unei întreprinderi de stat, implicați într-o schemă frauduloasă: Au dobândit ilegal 260.000 de mii de lei

Directorul, adjunctul și alți trei angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, au fost reținuți ieri dimineața fiind bănuiți de obținerea ilegală a 260.000 de lei, în urma modificării datelor privind cantitatea mărfurilor prezente în ocolul silvic.

Potrivit CNA, în baza unei evaluări eronate, angajații întreprinderii organizau în mod intenționat denaturarea informațiilor privind cantitatea masei lemnoase, prezente în Ocolul silvic.

În urma modificării datelor se obținea un surplus de masă lemnoasă necontabilizată, care era ulterior înstrăinată. Profitul se repartiza în proporție de 70% ocoalelor silvice, iar celelalte 30% - administrației Întreprinderii.

În cadrul urmării penale au fost transmise mijloace bănești de peste 115 000 lei din totalul de peste jumătate de milion de lei, prejudiciu minim cauzat intereselor statului, care urmează a fi stabilit în cadrul anchetei. 

În urma perchezițiilor, la domiciile, birourile de serviciu și automobilele bănuiților au fost găsite peste 260 000 lei.

Bănuiții au fost reținuți pentyru 72 de ore, iar dacă vinovăția lor va fi dovedită, aceștia riscă până la zece ani de închisoare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice.

Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii anticorupţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: