Prin decizia comisiei raionale pentru situații de urgență în domeniul sănătății publice, liceul „Constantin Stere” din satul Abaclia trece complet la învățământul la distanță din 14 septembrie. Mai mulți elevi dar și angajați ai instituției de învățământ au fost confirmați pozitiv cu Covid-19. Clasa a XII-a a acestui liceu studiază online, începând cu 7 septembrie.

De asemenea, clasa a VII-a a liceului „N. Gogol” din Basarabeasca a fost transferată la învățământ la distanță, după ce un elev a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, transmite presa locală.

Din 2 septembrie și liceul „A. Pușkin” din Basarabeasca a fost transferat la educația online timp de 14 zile, după ce mai mulți profesori și membri ai personalului au fost confirmați pozitiv.

La începutul acestei săptămâni toți elevii și profesoara clasei a II-a din cadrul gimnaziului nr.14 din Bălți au fost plasați în carantină, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Despre aceasta a anunțat viceprimarul orașului Bălți, Nicolai Grigorișin, în cadrul unei ședințe.