image
Sursa foto: presedinte.md

Dodon: Mie îmi plac foarte multe lucruri pe care le face Lukașenko; Pentru mine Belarus este un exemplu

Noi am distrus totul de când suntem independenți, dar ei datorită lui Lukașenko au avut minte și au păstrat și au mers mai departe, susține Igor Dodon menționând că Republica Moldova trebuie să tindă spre o economie și sferă socială cum este în Belarus.

Întrebat ce crede despre faptul că Parlamentul European nu-l consideră președinte al Belarus pe Alexandr Lukașenko, Igor Dodon a menționat că pentru el acest stat este un exemplu. Declarațiile au fost făcute în cadrul noii ediții „Președintele răspunde”.

Belarus nu-i Moldova și Dodon nu-i Lukașenko. Mie îmi plac foarte multe lucruri pe care le face Lukașenko, vă spun sincer, chiar dacă unii acum o să mă critice. Lukașenko a făcut din Belarus, vorbesc de economie, de partea socială un lucru spre care noi trebuie să tindem. Eu considenr că noi trebuie să tindem spre o economie și sferă socială cum este în Belarus.

Iaca pentru mine aici Belarus este un exemplu, eu am fost acolo de mai multe ori, eu am văzut drumurile am văzut întreprinderile agricole, industriale.

Noi am distrus totul de când suntem independenți, totul am distrus dar ei datorită lui Lukașenko au avut minte și au păstrat și au mers mai departe”, a declarat Dodon.

Și de această dată Igor Dodon a refuzat să comenteze situația politică, protestele din Belarus.

În ceea ce ține de norme democratice, alegeri, proces politic intern, fiecare țară își are standartele sale, treaba lor, eu nu vreau să mă implic în politica internă a altui stat și nu vreau să comentez e bine sau e rău”, a punctat președintele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: