Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei a obţinut acces în birourile companiei din Hammersmith, în vestul Londrei, marţi dimineaţă, de unde au ridicat documente şi fişiere.

Detalii despre această anchetă secretă, aflată abia la început, urmează să fie dezvăluite. Clădirea în care au intrat anchetatorii este sediul birourilor administrative ale Fox Networks.

Comisia Europeană a confirmat că investighează companii media din tot spaţiul comunitar în baza unor suspiciuni de asociere ilegală în domeniul drepturilor de autor şi de transmisie a unor competiţii sportive. "Comisia este îngrijorată cu privire la faptul că unele companii implicate au încălcat regulile de piaţă care interzic cartelurile şi practicile anticoncurenţiale", potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Însă Comisia a arătat că astfel de percheziţii nu reprezintă o recunoaştere a vinovăţiei.

"Inspecţiile neanunţate sunt un pas preliminar în vederea descoperirilor practicilor anticompetitive", adaugă CE. "Faptul că anchetatorii efectuează astfel de inspecţii nu înseamnă că aceste companii sunt vinovate de comportament anticompetitiv sau că acest lucru prejudiciază rezultatul anchetei în sine".