Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de Ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

Totodată, Poliția de Frontieră vine cu unele precizări pe acest caz.

Vineri, în jurul orei 17:45, avionul a traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca. Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localității Cucurizeni, raionul Orhei. Totodată, despre trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei”, se arată în comunicatull poliției de frontieră.

Poliția de Frontieră menționează că va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menținerea unei colaborări și schimb de informații cu grănicerii ucraineni, dar și cu Poliția de Frontieră din România.

Aeronava a dispărut vineri seara în jurul orei 18:00, iar până acum echipele de salvatori și polițiști au efectuat căutările în zona satului Cucuruzeni, raionul Orhei și în regiunea satului Chiștelnița, raionul Telenești.