image
Sursa foto: foto simbol

AMDM a autorizat importul medicamentului Remdesivir, utilizat în UE și SUA, pentru tratamentul Covid

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a semnat astăzi, autorizația pentru importul, în premieră, a unui lot de Remdesivir, care este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Lotul de medicament Remdesivir, va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 zile, în cantitate de circa 2000 flacoane.

„Vom face tot posibilul ca cetățenii noștri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente, folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv, pe platforme internaționale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii și distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică și dezvoltare medicală cu renume internațional. Astfel, ne indreptăm spre realizarea scopului propus, de asigurare a securității farmaceutice a țării, pe timp de pandemie”, a mentionat șeful Ageniei, Eremei Priseajniuc.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: