Locuitorii municipiului Chișinău sunt chemați astăzi la un protest de amploare în fața Primăriei Chișinău.

Liderii opoziției antioligarhice, primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, șiliderul PAS, Maia Sandu, i-au îndemnat pe toți cetățenii să iasă în stradă pentru a-și apăra votul.

Protestul va începe la ora 14:00, iar Jurnal TV și Jurnal.md va transmite în direct evenimentele din central capitalei.

În contextul evenimentelor de la Chișinău, moldovenii din întreaga lume au anunțat că se mobilizează și ies în strada. Astfel, proteste vor fi organizate în mai multe orașe din lume.

Amintim că magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, prin care alegerile locale noi din capitală au fost declarate nevalabile.

Decizia a fost pronunțată joi seara, 21 iunie, în timp ce în fața instanței, dar și în fața Primăriei, protestatarii cereau validarea mandatului primarului ales.

Magistrații Curții de Apel au menținut decizia de anulare a alegerilor chiar dacă atât Bruxellesul, cât și Washingtonul au denunțat o evoluție îngrijorătoare în Republica Moldova, insistând asupra respectării voinței politice a locuitorilor capitalei.

Dacă rezultatele alegerilor locale anticipate nu vor fi recunoscute nici de Curtea Supremă de Justiție, funcția de primar va fi exercitată de actualul interimar, Ruslan Codreanu, iar alegeri noi vor fi organizate în 2019.