image
Sursa foto: alertă cu bombă la Guvern, 5.07.2022, © Nadejda Roșcovanu/Jurnal.md

„Metodele banditești nu se schimbă”; Ministrul Justiției, despre legătura dintre Plahotniuc și alertele cu bombă

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, dă de înțeles că alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana are legătură cu faptul că acolo astăzi urma să fie examinat demersul de aplicare a arestului în privința lui Vladimir Plahotniuc.

„Metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului. Vă amintiți de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de „alerte cu bombă” în Parlament și în alte instituții ale statului? Apoi iată – azi judecătoria Ciocana examinează cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc (în cuntumăcie, adică absență nemotivată) și asistăm din nou la aceeași „alertă cu bombă”. Bine că s-au mai schimbat lucrurile între timp, astfel încât combinațiile șmecherilor să fie date peste cap”, a comentat Litvinenco.

Ministrul a mai adăugat că trebuie de venit cu măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru lansarea alertelor false să fie pe potriva gravității faptei comise.

Precizăm că în această după-amiază au fost lansate alerte cu bombe la mai multe instituții ale statului - Parlament, Guvern, Aeroport, judecătorii, dar și la centre comerciale și spitale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: