image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM, după prima discuție cu PD: Azi n-au fost partajate ministerele; Nu avem niciun stres cu privire la politica externă

Partidului Democrat ar putea să-i revină domeniile economic și externe în cadrul noului Guvern susținut de o eventuală coaliție pe care o negociază cu socialiștii. În același timp, cei din PSRM propun promovarea unui „model de politică externă echilibrată”.

Sunt rezultatele primei runde de negocieri purtate astăzi între PSRM și PD. În același timp, ambele formațiuni susțin că nu au discutat astăzi despre partajarea ministerelor.

„Am avut prima parte de discuții în ceea ce ține de principiile de organizare a acestei coaliții. Înțeleg că vă interesează partajarea funcțiilor, a ministerelor. Azi nu au fost partajate ministerele. Colegii din PD sunt gata să-și asume unele direcții de activitate ale Guvernului - economia și externele. Am propus ca la bază să fie luat al doilea acord semnat dintre PSRM și ACUM. Considerăm că este unul consistent și reprezintă cetățenii. Dacă ajungem la un numitor comun, acordul nu va conține anexe secrete și va fi dat publicității”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrâncea.

Acesta a adăugat că socialiștii nu văd nicio problemă dacă acordul va fi semnat și de fracțiunile PAS și Platforma DA.

Cu referire la vectorul extern al Republicii Moldova, Bătrâncea a precizat că socialiștii au propus promovarea unui „model de politică externă echilibrată”.

„RM este o țară de origine europeană. Suntem gata să aducem standardele și valorile care vor merge în interesul național. Nu avem niciun stres în ceea ce privește relațiile cu Estul și Vestul. Am propus un model de politică externă echilibrată, să lucrăm și cu UE și cu spațiul CSI”, a spus deputatul socialist.

Bătrâncea a mai spus că discuțiile vor continua și în weekend, în cadrul unui „format mai îngust, cu specialiști din diferite domenii”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: