Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, spunea în ianuarie că firma contractantă urma să livreze tabletele electronice până pe 25 decembrie, lucru care nu s-a întâmplat.

„Acest contract a fost reziliat și din acest considerent a fost aplicată penalitatea de 94.658 de lei, care se află acum pe contul secretariatului Parlamentului, iar în urma deciziei grupului de lucru vor fi transferați către bugetul de stat”, a spus Adrian Albu.

Pentru nelivrarea bunurilor, Secretariatul Parlamentului era obligat să declanșeze procedura de includere a operatorului economic în lista de interdicție. Această obligație este prevăzută la punctul 10 din Regulamentul cu privire la modul de întocmire a Listei de interdicție a operatorilor economici, anexă la Hotărârea de Guvern nr. 1418 din 28.12.2016. Totuși acest lucru nu a fost efectuat și parlamentul a desemnat câștigător „Fors-Computer” SRL.

Se pare că „Fors-Computer” SRL este favorizată de către secretariatul Parlamentului, deoarece site-ul achizitii.md ne arată că această companie a încheiat anterior cu legislativul mai multe contracte de achiziții de echipamente IT, inclusiv tablete pentru deputați, în lunile noiembrie și decembrie ale anului 2019, în sumă de peste 3 milioane de lei.

achizițiiachiziții