image
Sursa foto: jurnal.md

Incident uluitor: antrenorul a lovit doi arbitri și riscă sancțiuni drastice

Antrenorul unei echipe bulgare de fotbal de liga a doua, Atanas Dzhambazki, riscă sancţiuni drastice după ce a lovit doi arbitri la finalul meciului pierdut sâmbătă pe teren propriu de formația lui, Kariana Edren, 1-2 cu Strumska Slava.

Federaţia bulgară de fotbal va analiza incidentul la începutul săptămânii viitoare, după ce va urmări imaginile.

Dzhambazki şi-a pierdut cumpătul şi a intrat pe gazon după ce oaspeţii au marcat golul victoriei în minutul 90, în urma unei lovituri libere dictate de arbitrul Ivailo Nenkov. Arbitrul asistent Ghiorghi Velikov a încercat să-l apere pe Nenkov şi s-a aşezat în faţa acestuia, dar Dzhambazki l-a lovit în faţă şi în piept.

Tehnicianul de 49 de ani, care a pregătit în trecut echipe de primă divizie, Slavia Sofia şi Montana, a părăsit terenul escortat de poliţişti. Arbitrul a fluierat sfârşitul întâlnirii la puţin timp după incident.

Mai mulţi oficiali, inclusiv arbitri UEFA, au fost atacaţi în Bulgaria în ultimii ani, în care întrecerea internă a fost ţinta acuzaţiilor de corupţie.

Federaţia bulgară şi arbitrii sunt criticaţi pe scară largă de cluburi, ziarişti şi de fani pentru că ar favoriza unele echipe, ca Ludogorets, care a câştigat de şapte ori la rând campionatul după ce a promovat în premieră în elită în 2011.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: