image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC: Sentința motivată în cazul omorului de la Costești; Avocatul și rudele tânărului omorât vor cere o pedeapsă mai dură

Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni, a publicat sentința motivată în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești în noaptea de Revelion.

Instanța l-a condamnat pe unul dintre inculpați, Simion Midoni, la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis.

Acestuia i-au fost aplicate două pedepse, de 10 și 4 ani de închisoare, fiindu-i aplicată o pedeapsă finală, prin cumul, de 13 ani.

În cazul minorului, care a participat la această crimă, procurorul a solicitat pedeapsă cu închisoare, însă instanța i-a aplicat doar o amendă în sumă de 40 de mii de lei.

Avocatul familiei lui Dumitru Jomir, Vadim Vieru, a declarat că va contesta decizia Judecătoriei la Curtea de Apel Chișinău unde va solicita o pedeapsă maximă prevăzută de lege pentru Simion Midoni și executare cu închisoarea pentru inculpatul minor. Totodată instanța a dispus achitarea sumei de 370 mii de lei familiei, în calitate de prejudicii morale, de la ambii inculpați. Familia consideră că suma este mică și va cere achitarea unui prejudiciu mai mare, reieșind din suferințele și drama prin care a trecut.

„Nu suntem de acord cu această decizie a instanței. Nu prea am văzut dreptate pntru Dumitru. Dorim ca și minorul implicat în omor, să fie pedepsit cu închisoarea. Toți cei vinovați trebuie să răspundă pentru ceea ce au făcut. Trăim o traumă enormă. N-au avut curaj măcar să-și ceară iertare. Au făcut-o formal, după ce le-au cerut avocații să facă acest lucru”, a declarat pentru Jurnal md, mătușa lui Dumitru Jomir, Parascovia Levinte.

Amintim că moartea lui Dumitru Jomir a cutremurat localitatea unde locuia, dar și întreaga societate. Crima produsă în noaptea de Revelion a mobilizat lumea care a ieșit ulterior la un protest în fața Inspectoratului de Poliție Ialoveni la care le-au cerut polițiștilor să-și facă datoria, să apere cetățenii de oameni ca Simion Midone și să asigure și ordinea publică în regiune. Tânărul făcea parte dintr-o familie vulnerabilă, era sociabil, muncea și era unicul întreținător al familiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: