image
Sursa foto: Getty Images

Milionarul faimos care n-are voie în baruri și restaurante: Sunt alb, dar sufăr din cauza rasismului

Moartea lui George Floyd în SUA, ucis de un polițist, a dus la proteste vehemente în toate colțurile planetei. În acest context, Tyson Fury (31 de ani), dublu campion mondial la categoria grea, a mărturisit că și el a avut de suferit din cauza rasismului, deși e alb.

Poreclit ”Gypsy King”, Fury s-a născut și a crescut într-o familie de irlandezi călători (Irish Travellers), cunoscuți drept ”țigani” în Marea Britanie, cu toate că nu au legături cu etnia romă. În jur de 60.000 de călători trăiesc în toată lumea, cei mai mulți în Irlanda.

Din acest motiv, pugilistul a trăit numeroase momente complicate de-a lungul anilor. ”Sunt un bărbat alb, dar sufăr din cauza rasismului și în 2020, pentru că vin din rândul unei minorități etnice”, a spus Tyson Fury, la emisiunea ”Good Morning Britain”.

El a adăugat că discriminarea irlandezilor călători reprezintă o formă acceptabilă de rasism în Marea Britanie. ”Mergi la o berărie, un bar sau un restaurant și ți se poate spune, la ușă, că 'ne rezervăm dreptul să nu servim călători'. Nu au voie înăuntru țigani și călători.

Nu doar persoanele de culoare suferă din cauza rasismului. În Marea Britanie e acceptabil să fii rasist față de cei care nu au un domiciliu stabil, cei care își petrec viața pe drumuri. Și nu se zice nimic despre asta, nu se face nimic pentru a corecta asta”, a afirmat sportivul.

Tyson Fury a rememorat un moment stânjenitor, petrecut în 2016, la Paris. Atunci, pugilistul și soția sa nu au fost primiți într-un restaurant din capitala Franței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: