image
Sursa foto: ipn.md

Pensionarii şi-au anunţat susţinerea pentru Andrei Năstase; „Ne-a deschis ochii la corupția și ilegalitățile din țară”

Pensionarii din capitală şi-au anunţat susţinerea pentru candidatul unic al forţelor antioligarhice, Andrei Năstase. În cadrul unei conferinţe, reprezentanții Uniunii pensionarilor din RM au venit şi cu un apel către locuitorii municipiului Chișinău, îndemnându-i să iasă la vot şi să-l susţină pe Andrei Năstase.

Președintele Uniunii Pensionarilor, Victor Leancă, a declarat că Andrei Năstase este un om curajos, este candidatul care luptă împotriva corupției, este iubitor de libertate și echitate și își dorește schimbarea pentru toți.

„Nu suntem absolut indiferenți de ce se face în ţară. Se fac multe lucruri care nu știm din ce motive așa sunt aranjate că ele merg împotriva omului, împotriva cetățenilor, și mai ales, acest segment al societății, anume pensionarii sunt dați uitării de guvernarea noastră. În măsura cea mai mare ne oprim asupra Chișinăului, fiindcă pe 20 mai este evenimentul de bază, șansa noastră pentru a face unele schimbări în folosul oamenilor. Când mă uit că în Chișinău sunt circa 117 mii de pensionari, iar cel mai strașnic 93.600 de pensionari, mai jos de linia minimă a coșului de consum. Scopul principal al uniunii pensionarilor este de a uni societatea”, a mai spus Victor Leancă.

„Ne confruntăm cu multe probleme și am ajuns la limita sărăciei, anume că guvernarea coruptă și ne-a adus în pragul acestei sărăcii. Noi, pensionarii din Republica Moldova, suntem conștienți de faptul că pensiile nu au putut fi ridicate din cauza furtului miliardului, din cauza spălării banilor băncilor străine cu ajutorul băncilor noastre c ajutorul înalților demnitari. Au rămas 5 zile până la 20 mai curent când se va înscrie în istoria capitalei prin care noi vrem să trăim cu demnitate și trebuie să fim uniți, uniți ca să votăm cu toții pentru cursul european, împotriva corupției. Îndemnăm pe toți cetățenii, căci împreună noi totuși vom reuși”, a afirmat Mihai Postovan, președintele Uniunii pensionarilor din sectorul Buiucani al capitalei

În context, Constantin Ursachi, președintele Uniunii pensionarilor din sectorul Botanica, şi-a anunţat opţiunea pentru alegerile din 20 mai: „Dintre candidații care astăzi candidează pentru primăria municipiului Chișinău, eu l-am ales pe Andrei Năstase și pot să spun de ce l-am ale. Am făcut analiza programei domnului. Este cea mai bună. Am văzut echipa, eu am fost la inaugurarea programei, unde a fost o masă mare de oameni. Cel mai mult m-a bucurat echipa. Are o echipă foarte puternică”.

Președintele Uniunii pensionarilor din sectorul Centru, Ion Pșeneac, a menţionat că Andrei Năstase candidatul care le-a deschis tuturor ochii la actele de corupție și ilegalitățile care se comit în țară, de aceea anume el trebuie votat.

„Situația e foarte grea la pensionari și invalizi din toate sectoarele. De aceea, aș vrea să îndemn toți pensionarii și toată lumea de bună credință să susținem un om care merită să fie primar al orașului. Eu cred că merită nu numai din puncte care sunt puse. Primul care a deschis ochii tuturora ce se face la guvernare, unde se duc banii, cum se fură banii. Toți au știu și au văzut, dar toți au tăcut. Dar unicul care ne-a deschis ochii, sunt și vorbitorii de limbă rusă care spun că acest om le-a deschis ochii, și așa îndemn toată lumea de bunăcredință să votăm Platforma Demnitate și Adevăr, domnul Andrei Năstase”, a mai declarat Ion Pşeniac.

Vasile Talpă, președintele Uniunii Pensionarilor de la Ciocana, susține că Andrei Năstase este un adevărat profesionist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: