image
Sursa foto: jurnal.md

Procuratura Anticorupție confirmă că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe un proiect de hotărâre a Parlamentului este FALSĂ

Semnătura aplicată de fugarul Ilan Șor pe Proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 463/2020, cu privire la instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului lui Veaceslav Platon, a fost falsificată. Acesta este răspunsul Procuraturii Anticorupție la sesizarea depusă de deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Potrivit documentului emis de Procuratura Anticorupție și raportului de constatare tehnico-științifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Șor aplicate pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate.

Chiar dacă semnătura este falsă, Procuratura Anticorupție a descis să nu pornească un dosar penal pe acest fapt, din motiv că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”. Deși potrivit Art 332 alin.(2) lit.b) din Codul Penal – falsul în acte publice săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică – se pedepsește cu până la 6 ani de închisoare.

„Procurorii consideră că, întrucât falsificarea semnăturii lui Șor nu a produs efecte juridice, aceștia nu au temei de a porni dosar penal. Uite așa un absurd. Ai o crimă demonstrată, expertizată, cu implicarea unor demnitari, aleși ai poporului, dar procurorul decide să nu pornească dosar penal”, se arată indignat deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Noutăţile partenerilor

comentarii: