image
Sursa foto: descopera.ro

Patru capacități umane care nu mai folosesc la nimic

Atunci când o specie nouă evoluează are nevoie de multe mici mutaţii transmise de la o generaţie la alta pentru ca o aripioară a unui peşte, de exemplu, să se transforme într-un membru. În cazul oamenilor există o mulţime de părţi în corpul lor ce sunt nefolositoare în prezent, dar care aveau un scop în trecut.

Coccisul

Coccisul este ceea ce ne-a rămas de la coada pe care strămoşii noştri o utilizau pentru a îşi menţine echilibrul atunci când trăiau în copaci. Conform Curiosity, oamenii au avut coadă în trecut. Trăsătura mai există şi în prezent, atunci când embrionul se dezvoltă în uter el are coadă. În cele din urmă este absorbită şi sunt rare cazurile în care copiii se nasc cu coada intactă.

Pielea de găină

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce ţi se face pielea de găină, iată răspunsul. Acesta este un reflex rămas din perioada în care strămoşii noştrii aveau blană. Pielea de găină este un rezultat al muşchiului arrector pielii ce se contractă involuntar pentru a face ca părul de pe corp să aibă o poziţie verticală. Dacă părul de pe corp este lung şi gros, acest reflex ajută la izolarea căldurii.

Urechile

Urechile sunt folositoare, dar şi o rămăşiţă a modului în care s-a schimbat specia noastră de-a lungul milenilor. Persoanele ce, de exemplu, îşi pot mişca urechile au mai multe funcţii la nivelul muşchilor urechilor decât restul. Pisicile, câinii şi primatele utilizează aceşti muşchi pentru a roti urechile, astfel pot capta mai multe sunete. Pe de altă parte, oamenii şi cimpanzeii îşi rotesc capul pentru a capta sunetele, astfel au pierdut mobilitatea acestor muşchi.

Măselele de minte

Primul set de molar apar de obicei pe la vârsta de şase ani, al doilea set creşte în jurul vârstei de 12 ani, iar al treilea, cel pe care oamenii îl numesc măsele de minte, apare în jurul vârstei de 20 de ani. Deşi, în prezent, măselele de minte sunt de obicei extrase din cauza modului în care cresc, în trecut ele ajutau primatele să consume prada.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: