image
Sursa foto: uefa.com

Îngrijorare la UEFA! Ce se întâmplă la Lisabona, orașul ales pentru Final 8 din Liga Campionilor

Lisabona a fost desemnată capitala fotbalului european în august după ce UEFA a ales capitala Portugaliei pentru a găzdui Final 8 al Ligii Campionilor.

Dar decizia s-ar putea schimba! Oficialitățile lusitane au anunțat joi că 19 din cele 24 de districte ale orașului vor intra în carantină din cauza extinderii numărului de cazuri de coronavirus.

În ultima zi au fost înregistrate 331 noi contaminări, iar majoritatea provin din Lisabona. De aceea, premierul portughez Antonio Costa a decis să impună restricții de deplasare în zonă, dar chiar și închiderea granițelor cu Spania până pe 1 iulie.

Spitalele care se ocupă de tratamentul bolnavilor sunt ocupate în proporție de 87%. Printre restricții se numără închiderea tuturor magazinelor și localurilor la ora 8 seara și nu sunt permise adunări mai numeroase de 10 persoane.

Evoluția epidemiei i-a pus pe gânduri pe oficialii de la UEFA, care programaseră partidele din Liga Campionilor între 12 și 26 august tocmai cu intenția de a proteja cât mai mult jucătorii într-un oraș în care nu erau multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Forul european decisese săptămâna trecută ca turneul final să se dispute la Lisabona înainte de apariția celui de-al doilea val al pandemiei, cum îl numesc deja oficialii portughezi.

Primele confruntări după pauza forțată vor fi cele din optimile Europa League, disputate pe 5 și 6 august, în timp ce aceeași fază din Liga Campionilor se va juca pe 7 și 8 august.

Programul complet al fazelor eliminatorii din Liga Campionilor

Fazele eliminatorii din Champions League revin pe 7 și 8 august, cu optimile de finală, în timp ce din sferturi, ce se vor juca pe 12, 13, 14 și 15 august, competiția se mută la Lisabona, unde, precum în Europa League, echipele calificate se vor decide într-o singură manșă. Semifinalele Ligii Campionilor se joacă pe 18 și 19 august, în timp ce ultimul act e programat pe 23 august, pe stadionul celor de la Benfica.

Meciurile rămase de disputat în optimile Champions League (7/8 august):

Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

Bayern - Chelsea (3-0 în tur)

Juventus - Lyon (0-1 în tur)

Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)

Echipele calificate în sferturile de finală ale Champions League:

Atletico Madrid

PSG

Atalanta

Leipzig

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: