image
Sursa foto: Cristina Mastac // Facebook

Detalii noi despre fetița care riscă să rămână fără un ochi; „Asistența socială n-a făcut nimic; Așa și trăiesc fără lumină”

După ce Jurnal.md a făcut public cazul Mihaelei, fetița de trei ani care riscă să rămână fără un ochi din cauza unei traume, am primit mai multe mesaje cu detalii noi despre acest caz. Între timp, copila, cu ajutorul Cristinei Mastac și al oamenilor cu suflet mare, a fost internată la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”.

Ana Bereghici ne-a scris că o cunoaște pe Mihaela și pe familia ei de când avea un an. Aflând povestea copilei, femeia s-a adresat la Asistența Socială de la Ungheni.

„Când am aflat despre cazul Mihaelei, am găsit-o pe asistenta socială de la Ungheni, i-am spus despre soarta copilei, că are probleme cu ochiul, că are nevoie de acte. I-am spus unde o poate găsi. Aceasta mi-a scris că a fost la fetiță cu poliția, au chemat mama la asistența socială și i-au zis să-și facă viză de reședință la cineva, apoi va primi și buletin, și fata act de identitate. Dar la cine să-și facă viză, dacă acolo unde locuiesc ei sunt dar vile?”, ne spune Ana Bereghici.

Șefa de secţie Direcţia Asistenţă Socială Ungheni, Marina Croitoru, a declarat că a fost să vadă familia, dar mama a fugit de la fața locului.

„Am fost la domiciliu şi acolo, printre vile, nu sunt garduri. Deci poţi să o iei prin grădină pe de-a dreptul, ceea ce a făcut şi doamna. Ea a luat copilul şi a fugit pe de-a dreptul. Nu a mai putut să o prindă specialistul nostru”, susține Marina Croitoru.

„Asistența socială nu a făcut nimic pentru ei”

Femeia care muncește în străinătate ne-a mai spus că de fiecare dată când revenea în RM o ajuta pe fetiță cu hăinuțe, produse alimentare, bani și mereu insista la Asistența Socială să se implice și să rezolve cazul.

Eu am plecat înapoi la lucru în străinătate și asistența socială a uitat de caz. Nu demult i-am scris șefei de la Asistența Socială, doamna Marina, la care mi-a zis că se lucrează, dar nimic. Am fost în martie anul trecut acasă, i-am dus hăinuțe, i-am lăsat bani pentru tratament că era răcită, de Anul Nou am trimis băiatul și i-a dus cadou. Asistența socială nu a făcut nimic pentru ei, spun doar minciuni. Cum au trăit fără lumină așa și trăiesc și acum. Casa unde locuiesc nu este a lor”, menționează Ana Bereghici.

Femeia ne-a expediat și câteva fotografii de la întâlnirile ei cu Mihaela.

jurnal.mdjurnal.md

Faptul că fetița și bunica sa locuiesc într-o casă fără lumină a fost confirmat și de Cristina Mastac, cofondatoarea grupului „Ask a MOM”.

„Da, familia locuiește într-o zonă de vile, nu au curent electric de ani de zile”, a menționat pentru jurnal.md, Cristina.

În aceste momente, Mihaela este internată la Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, iar mâine urmează să i se facă RMN.

„Din păcate, situația e foarte gravă și copilul are nevoie, pe lângă RMN și alte investigații, de intervenție în spital. Iar concluzia specialistului referitor la lovituri ne-a pus în gardă și mai tare! Vă asigur că nu vom lăsa cazul până nu îl vom rezolva definitiv și până nu vom asigura acestei micuțe care atât a suferit o copilărie decentă”, punctează Cristina Mastac.

Carolina Chirilescu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: