image
Sursa foto: routesonline.com

Chicu: Informația preliminară arată că Avia Invest NU și-a îndeplinit obligațiile contractuale în cazul Aeroportului

Informațiile preliminare ale Agenției Proprietății Publice arată că Avia Invest nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale în cazul Aeroportului Internațional Chișinu, afirmă premierul Ion Chicu.

„Informația preliminară arată că ei nu au făcut investițiile respective, așa cum e prevăzut în anexă. Aceasta ne dă nouă temei să cerem de la această companie rezilierea contractului. Da, procedura este lungă, procedura este complicată, dar asta nu înseamnă că noi ca guvern nu o să facem lucrul acesta”, a declarat Chicu la Europa Liberă.

Premierul a fost întrebat dacă Guvernul intenționează să depună plângere penală împotriva funcționarilor care au cedat Aeroportul.

„În cadrul investigației sau în cadrul examinării în instanță a primei căi de atac, a ceea ce s-a întâmplat, dacă se demonstrează că contractul într-adevăr a fost fraudulos încheiat, vor urma mai departe acțiunile respective. Eu nu sunt procuror, nu am așa atribuții să zic că a încălcat sau nu a încălcat legea, din ceea ce avem noi informația, noi considerăm că acest contract a fost încheiat în detrimentul intereselor Republicii Moldova. Chiar dacă luăm și taxa ceea de nouă euro sau și alte taxe, comparăm cu regiunea – este de două ori mai mare și statul nu are nimic de la aceasta. Și dacă în plus nici investițiile nu se efectuează așa cum a fost înțelegerea, este clar că este totalmente în detrimentul statului”, a spus ion Chicu.

Precizăm că Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a oferit reclamantului, adică Agenției Proprietății Publice, un termen de 20 de zile pentru a lichida neajunsurile din cererea de chemare în judecată privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Anterior, opoziția a acuzat că actuala guvernare ar intenționa să renunțe la cererea de anulare a contractului de consionare a Aeroportului. Și asta după ce premierul Ion Chicu a cerut ca modul în care „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, își onorează obligațiunile investiționale să fie verificat de Agenția pentru Priorități Publice și ministerele de profil până pe 1 februarie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: