image
Sursa foto: jurnal.md

SIS, cu ochii pe Diaspora! Despre ce „procese mobilizatoare” informează conducerea statului // EXCLUSIVITATE

Faptul că unii moldoveni din diasporă se arată dispuși să pună la dispoziție câteva locuri libere din mașină pentru conaționalii lor care vor să ajungă la votare duminică și nu au posibilitatea este subiectul unei informări a Serviciului de Informații și Securitate către conducerea țării.

Jurnal a intrat în posesia unui raport remis Comisiei Electorale Centrale de către SIS, în care se vorbește despre „procese mobilizatoare în cadrul diasporei în vederea deplasării la secțiile de votare”.

În document sunt inserate postări de pe facebook ale moldovenilor stabiliți în diferite țări și care au publicat mesaje prin care anunță că au câteva locuri libere în mașină și ar putea să ia cu ei persoane care vor să meargă la vot dar nu au această posibilitate.

„După turul I al alegerilor prezidențiale, pe grupurile de facebook ale diasporei este fixată ascensiunea îndemnurilor privind necesitatea de „mobilizare în număr de două ori mai mare”, informează SIS.

Inițiatorii modibilizării sunt activiști, simpatizanți ai unor politicieni, precum și administratorii și șoferi ai unor firme de transport, se mai spune în document, menționându-se și oferirea transportului contra-plată de către firme de transport care însă, potrivit SIS, nu au nicio conexiune cu politicieni și partide.

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

Citeşte mai mult despre

comentarii: