image
Sursa foto: captură video

EXCLUSIVITATE: PG a deschis dosar penal în cazul imaginilor cu sacoșa de la întâlnirea Dodon-Plahotniuc-Iaralov

Fostul președinte Igor Dodon ar putea fi cercetat penal. Procuratura Generală a decis, astăzi, să deschidă dosar penal pe cazul „culiocul”.

Potrivit surselor Jurnal.md, prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

„Confirmăm că astăzi procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute în spațiul public în vara anului 2019. Vom reveni ulterior cu mai multe detalii”, ne-a declarat ofițerul de presă al PG, Mariana Cherpec.

Reamintim că, în anul 2020, opinia publică a fost scandalizată după ce au apărut imagini video în care apare Igor Dodon, căruia Plahotniuc îi întinde o pungă neagră.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale în baza imaginilor făcute publice de Reniță.

Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

comentarii: