image
Sursa foto: poză simbol

Pomii de Crăciun, mai scumpi în acest an; Peste 50 de mii de brazi vor fi scoși în vânzare cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Agenția ”Moldsilva” anunță că e gata să pună în vânzare pomii de Crăciun. În acest an, pe piață vor fi scoase peste 50 de mii de exemplare. Prețul variază în funcție de specie și înălțime.

Pomii de Crăciun vor fi comercializați prin intermediul entităților silvice teritoriale.

Pentru acoperirea solicitărilor, agenția Moldsilva antrenează în procesul de comercializare a pomilor de Crăciun 17 întreprinderi subordonate din Strășeni, Hâncești, Călărași și Edineț. Doritorii pot merge direct la sursă, să-și procure un pom de sărbătoare.

„Prețul de comercializare este, în medie, pentru un brad de un metru, circa 70 de lei, e prețul de comercializare stabilit de fiecare entitate silvică. Comercializarea pomilor de iarnă este cu o majorare de 10-20 la sută față de anul precedent”, afirmă directorul adjunct al Moldsilva, Iulian Mamai.

Moldsilva a pregătit peste 45 de mii de pomi din specia molid, peste cinci mii de pini și alte șase mii de verigele.

Cei care doresc să procure pomul cu tot cu rădăcină, ca ulterior să fie replantat, trebuie să scoată din buzunar circa 300 de lei, pentru un un brad de un metru.

Cei mai mulți brazi se află la întreprinderea silvică din Strășeni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: