image
Sursa foto: mediafax.ro

Marea Britanie va accepta imigranţi necalificaţi din ţările UE până în 2025; Ce restricţii vor fi impuse

Zeci de mii de imigranţi necalificaţi din ţările Uniunii Europene vor putea lucra în Marea Britanie până cel puţin în anul 2025, anunţă Guvernul Marii Britanii, citat de Sky News.

Un plan elaborat de ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, arată că Marea Britanie va accepta anual zeci de mii de imigranţi europeni necalificaţi până în anul 2025. Imigranţii vor putea obţine permise de lucru timp de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii.

Sajid Javid a explicat că libertatea de circulaţie va fi restricţionată, prin impunerea unei cote anuale de zeci de mii de persoane. În plus, imigranţii din spaţiul UE nu vor avea prioritate faţă de cei din alte ţări, cum se întâmpla până acum.

Nu vor exista cote în cazul angajaţilor calificaţi, dar aceştia vor trebui să beneficieze de acordul unei companii, scrie mediafax.ro.

Conform planului, care va trebui aprobat de Parlamentul de la Londra, cetăţenii din ţările UE vor putea circula fără vize în Marea Britanie cel mult şase luni. Cetăţenii irlandezi nu vor avea niciun fel de restricţii de circulaţie ori muncă în Marea Britanie

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: