image
Sursa foto: IPN

Andrei Năstase, după decizia CC: „Platforma DA este pregătită pentru alegeri anticipate”

Platforma DA declară că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate și abordează acest proces cu maximă responsabilitate. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, după ce a luat act de decizia Curții Constituționale de astăzi.

Liderul Platformei DA a reiterat că și-a dorit alegeri anticipate libere şi corecte, organizate de un guvern responsabil ca un deznodământ firesc pentru situația politică actuală.

„Constatăm că problemele stringente ale oamenilor cum sunt pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămâne şi în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar iresponsabil și incompetent, tutelat de fostul și actualul președinte.

Suntem conștienți că actualul parlament este emanația unui sistem electoral mixt convenit de Plahotniuc și Dodon, ca proiect comun al celui mai criminal regim din istoria recentă a Republicii Moldova, care a substituit statul de drept și a uzurpat puterea în stat”, a spus liderul Platformei DA.

În context Andrei Năstase a adăugat că partidul pe care îl reprezintă va continua să lupte pentru un parlament curat și va face toate demersurile necesare ca viitorul parlament să fie unul fără corupți și care să răspundă doar intereselor cetățenilor şi ţării.

„Platforma DA declară că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate și abordează acest proces cu maximă responsabilitate. Prioritatea noastră supremă rămâne furnizarea atât la nivel central, cât și local, a soluțiilor bune și eficiente la cele mai stringente probleme cu care se confruntă populația țării și realizarea tuturor proiectelor pentru care au fost mandatați consilierii, primarii și deputații Platformei Demnitate și Adevăr”, a mai spus Andrei Năstase.

Amintim că azi Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului de legislatura a XX-a și, respectiv, declanșarea alegerilor anticipate. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de CC. Dizolvarea Parlamentului are loc din cauza imposibilității formării Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: