image
Sursa foto: jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Europarlamentar: Guvernul Chicu NU a întreprins suficiente acțiuni pentru a avansa în investigațiile privind frauda bancară

Guvernul condus de Ion Chicu nu a întreprins suficiente acțiuni pentru a avansa în investigațiile privind frauda bancară, nu a recuperat banii furați și nu a înregistrat rezultate vizibile în sectorul justiției.

La aceste concluzii a ajuns delegația Serviciului European de Acțiune Externă din partea Uniunii Europene, afirmă europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Am spus încă la începutul lunii februarie, în contextul misiunii de evaluare a Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, că asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene va fi acordată doar atunci când instituțiile europene vor fi sigure că autoritățile de la Chișinău implementează reforme în domeniul justiției, în prevenirea și combaterea spălării banilor și recuperarea miliardului dispărut din sistemul bancar. Săptămâna aceasta la Chișinău a fost prezentă o delegație a Serviciului European de Acțiune Externă din partea Uniunii Europene. Concluziile vizitei arată că Guvernul condus de Ion Chicu nu a întreprins suficiente acțiuni pentru a avansa în investigațiile privind frauda bancară, nu a recuperat banii furați și nu a înregistrat rezultate vizibile în sectorul justiției”, a comentat europarlamentarul.

Siegfried Mureșan a adăugat că fără progrese în aceste domenii „nu poate exista nicio asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova”.

Precizăm că directorul general adjunct pentru Europa și Asia Centrală al Serviciului European de Acțiune Externă, Luc Pierre Devigne, a declarat, în cadrul vizitei sale în Republica Moldova, că „ste inacceptabil faptul că după ce s-au aflat numele celor implicați în frauda bancară, ei să nu fie trași la răspundere și să se caute mereu pretexte pentru a nu investiga acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: