image
Sursa foto: Profimedia

Patroana unui restaurant din Budapesta a fost arestată pentru că un turist a primit o notă de 600 de euro pentru o cafea

Poliţia din Ungaria este pe urma patronilor de restaurante şi baruri din Budapesta care percep sistematic preţuri exorbitante turiştilor. Patroana unui restaurant şi fiul său au fost reţinuţi şi vor apărea în faţa unui magistrat, după ce chelnerii din localul lor au fost prinşi de poliţişti solicitând plata unei note de plată de 210.000 de forinţi (circa 600 de euro) unui turist german care dorise să bea doar o cafea.

Turistul a relatat că ospătarii i-au servit băuturi pe care nu le comandase, a precizat poliţia. Când acesta a refuzat să plătească nota exorbitantă, chelnerii au ameninţat că vor suna la poliţie, relatează Digi24.

Plângeri cu privire la escrocarea turiştilor în Budapesta folosind această metodă au apărut în mod repetat pe forumurile turistice de pe internet.

În acest caz, poliţia ancheta restaurantul de mai multă vreme şi a putut să-i prindă pe făptaşi în flagrant.

Aceiaşi proprietari deţin două baruri în Budapesta, dintre care unul pe celebra Vaci Utca, o stradă pietonală populară în rândul turiştilor.

comentarii: