image
Sursa foto: mothership.sg

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020: Medaliile, create din 80.000 de tone de telefoane şi electronice reciclate

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 vor folosi aproape 80.000 de tone de electronice reciclate, precum şi 6.21 milioane de telefoane reciclate, pentru crearea medaliilor olimpice, scrie USA Today, citată de Mediafax.

Din aproape 80.000 de tone de gadget-uri reciclate au fost extrase 32 de kilograme de aur, peste 3 tone de argint şi peste 2 tone de bronz, transmite USA Today.

„The Tokyo 2020 Medal Project”, asociaţia care se ocupă de crearea medaliilor, a început să colecteze telefoanele folosite pentru medalii în aprilie 2017, iniţiativa sfârşindu-se în martie 2019.

În aceşti doi ani, proiectul a obţinut metal destul pentru aproximativ 5.000 de medalii olimpice şi paraolimpice.

În urma unui proces de dezmembrare, extragere şi rafinare, metalele vor fi folosite de Junichi Kawanishi, designerul desemnat de organizatori pentru proiectarea medaliilor. Acesta a fost ales după ce a câştigat o competiţie susţinută de organizatori, peste 400 de persoane participând la concurs.

Organizatorii proiectului speră ca această iniţiativă să îi inspire pe cei care vor veni să asiste la eveniment. În anii trecuţi, jocurile olimpice au fost „renumite” pentru construcţiile masive, făcute în timp record, iar mai apoi abandanote.

„Sperăm ca proiectul nostru de reciclare a electronicelor mici şi eforturile noastre de a contribui la o societate ecologică şi sustenabilă să rămână o moştenire a Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020”, au scris organizatorii proiectului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: