Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon invocă războiul de la Nistru într-o felicitare adresată ex-președintelui Snegur; Ce-i sugerează actualei guvernări

Fostul președinte Igor Dodon invocă Războiul de la Nistru într-o felicitare adresată cu prilejul zilei de naștere fostului președinte Mircea Snegur. Dodon sugerează că Rusia ne-a dat o lecție dură în 1992 și le sugerează în context autorităților să tragă învățăminte și să gestioneze „eficient și pașnic” crizele cu care se confruntă.

„Anii de formare și de creare a noului stat independent Republica Moldova erau marcați de mari provocări, față de care trebuia de luat decizii prompte și foarte responsabile. Astfel, consider că mandatul primului șef de stat al țării noastre a fost unul foarte dificil, iar experiența acumulată de Mircea Snegur, cu certitudine trebuie examinată și valorificată la justa valoare. Lecțiile dure, învățate acum 30 de ani trebuie să ne ghideze astăzi, pentru a gestiona eficient și pașnic cele mai diverse situații politice și economice”, a opinat fostul președinte Igor Dodon.

Acesta a mai adăugat că în perioada în care a deținut funcția de președinte al statului, mereu a recurs la sfatul ex-președinților RM, „știind cât de utile pot fi acestea în procesul decizional”.

Amintim că săptămâna trecută liderul de onoare al socialiștilor i-a sugerat Maiei Sandu să ia legătura cu președintele Rusiei Vladimir Putin pentru a soluționa problema gazelor. Asta după ce în spațiul public au apărut mai multe dezvăluiri potrivit cărora partea rusă condiționa un preț mai mic la gaz cu un plan Kozak-2, mult mai periculos decât primul. Acesta prevedea soluționarea conflictului transnistrean în termen de trei luni, cu oferirea unui „statut special” așa numitei „rmn”; semnarea unui acord prin care trupelor ruse le-ar fi fost oferit statutul de „trupe garant” și totodată RM ar fi trebuit să permită reluarea activității aeroportului militar de la Tiraspol punând astfel într-un pericol și mai mare securitatea din regiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: