image
Sursa foto: Profimedia

George Russell, mesaj clar pentru FIA după accidentul de la Silverstone. Marele său regret după ce a făcut gestul eroic

Zhou Guanyu (23 de ani, Alfa Romeo) a fost victima unui accident teribil în cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, câștigat de Carlos Sainz (27 de ani, Ferrari).

Chiar în primul viraj, pilotul chinez a fost lovit de monopostul lui George Russell (24 de ani) și a ieșit din decor după ce s-a rostogolit în aer de mai multe ori. Pilotul lui Mercedes a dat dovadă de o prezență de spirit extraordinară și a sărit imediat din mașină pentru a-și ajuta adversarul.

La finalul cursei, Russell a lansat un mesaj indirect către cei de la FIA. Britanicul este de părere că spațiul restrâns dintre bariera de pneuri și gardul metalic le pune în pericol viața piloților, deoarece monoposturile se pot bloca în acel spațiu restrâns, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Guanyu.

"Un incident incredibil de înfricoșător, nu doar pentru el, ci și pentru toți spectatorii, nu e niciodată plăcut să vezi așa ceva. A fost oribil, era blocat în acea poziție și nu putea face nimic.

Trebuie să ne gândim la cum evităm să ajungem blocați într-un spațiu atât de mic, cel dintre bariera de pneuri și gardul metalic. Era blocat acolo, fără să poată ieși. Este ceva din care trebuie să învățăm.

Am sărit pentru a verifica dacă este în regulă, iar când m-am întors nu am mai putut relua cursa. Am vrut să vorbesc cu echipa mea, dar mașina era deja pe platformă.

E enervant, pentru că singura problemă la monopost era o pană. Mă trec atâtea emoții diferite acum. Eram foarte curios să văd cum s-ar fi descurcat monopostul meu", a declarat Russell, conform The Race.

Citeşte mai mult despre

comentarii: