image
Sursa foto: Getty Images

„Rușinos! Trebuiau excluși din competiție”; Mourinho nu poate trece peste decizia TAS în cazul lui Manchester City

Jose Mourinho, managerul lui Tottenham, a criticat încă o dată decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul lui Manchester City, prin care formația de pe Etihad nu a mai fost suspendată din competițiile europene.

TAS a decis să autorizeze în apel participarea lui Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene de fotbal, după ce clubul fusese iniţial suspendat de UEFA pe o perioadă de doi ani şi amendat cu 30 milioane euro pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar (FPF). TAS a anulat suspendarea lui City şi a redus valoarea amenzii la 10 milioane de euro.

Mourinho o consideră pe Manchester City în continuare vinovată, având în vedere că a primit o amendă uriașă, și este de părere că formația lui Pep Guardiola ar fi trebuit exclusă din competițiile europene.

"A fost rușinos. Dacă City nu era vinovată, atunci nu ar fi fost amendată cu 10 milioane de euro.

Dacă nu era vinovată, nu ar fi trebuit să existe o amendă. Dacă au fost, decizia este o rușine și ar fi trebuit să fie excluși din competiție", a declarat Mourinho, potrivit Marca.

Inițial, City a fost găsită vinovată în urma controlului făcut de UEFA la club pentru că a "umflat" sumă pe care a încasat-o din sponsorizări pentru a se încadra în fair-play-ul financiar.

Această decizie venea în urma unei investigații a forului european la clubul patronat de șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, după publicarea unor informații în revista germană Der Spiegel, în noiembrie 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: