image
Sursa foto: news.ro

Rafael Nadal revine pe teren în Cupa Davis

Tenismenul Rafael Nadal a fost convocat de căpitanul nejucător Sergi Bruguera pentru partida pe care echipa Spaniei o va disputa, între 4 şi 6 aprilie, la Valencia, cu Germania, în sferturile de finală ale Cupei Davis, informează marca.com.

La finalul lunii februarie, Nadal s-a retras de la turneul de la Acapulco, din cauza faptului că nu s-a refăcut după accidentarea la coapsa dreaptă, suferită în sferturile de finală ale Australian Open.

Spaniolul, acum pe locul 2 ATP, nu a evoluat nici la Indian Wells, nici la Miami, dar va reveni pe prima poziţie a ierarhiei jucătorilor profesionişti de tenis, începând din 2 aprilie, după ce elveţianul Roger Federer a fost eliminat în turul al doilea al Miami Open, turneu la care era deţinătorul trofeului.

Rafael Nadal va juca pentru prima dată în Cupa Davis din 2016 şi are ca obiectiv câştigarea Salatierei de Argint pentru a cincea oară în carieră şi a şasea în istoria Spaniei.

Pentru întâlnirea cu Germania, care va avea loc pe zgură, Bruguera a mai convocat patru jucători, pe Pablo Carreno Busa, locul 19 ATP, Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, David Ferrer, locul 35 ATP, şi Feliciano Lopez, locul 32 ATP.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: