image
Sursa foto: Getty Images

Cele mai costisitoare divorţuri în sport: Sute de milioane de euro pentru soţii date de Abramovich, Woods şi Jordan

Sportul nu este neapărat domeniul în care se produc cei mai mulţi bani. Dar este foarte vizibil, iar cei mai importanţi dintre cei implicaţi ajung să facă averi imense. Din sport sau din activităţi colaterale.

Ronaldo este unul dintre cei bogaţi pentru că el tocmai a devenit miliardar şi încă joacă fotbal. Dar Cristiano nu este cel mai bun exemplu pentru acest material. Pentru că el nici nu este căsătorit cu Georgina, alături de care are un copil, plus alţi trei cu două femei necunoscute publicului.

De aceea atunci când divorţează, în joc sunt sume foarte mari, bani pe care jumătăţile feminine le primesc la despărţire.

Mai jos aveţi câteva dintre cele mai costisitoare divorţuri din lume în care sunt angrenaţi bărbaţi cu legătură cu sportul.

Cel mai costisitor divorţ este de departe cel al lui Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, de Irina, femeia cu care are cinci copii. La momentul despărţirii, averea lui Abramovich era cifrată la peste 12 miliarde de euro.

Din informaţiile obţinute de jurnalişti, divorţul l-a costat între unu şi două miliarde de euro de omul de afaceri rus. În această sumă au intrat cel puţin patru case, 0 proprietate de circa 20 de milioane de euro în West Sussex, plus două vile situate în Eaton Square şi Chester Square din Londra. Dar şi o sumă foarte mare în numerar.

Michael Jordan are o avere de circa două miliarde de euro. Dar atunci când el şi Juanita au pus capăt unei căsnicii care a durat 17 ani a resimţit suma pe care a fost nevoit să o plătească.

Conform estimărilor a achitat în jur de 150 de milioane de euro. Divorţul a fost pronunţat în 2006, dar prima dată Juanita Vanoy îl ceruse în 2002. Cuplul a încercat să refacă legătura, însă fără succes şi după patru ani despărţirea a fost definitivă.

Legendarul jucător de golf Greg Norman a avut şi el parte de un divorţ costisitor de Laura Andrassy.

O fostă însoţitoare de zbor care a primit în instanţă circa 93 de milioane de euro.

Norman s-a despărţit de Laura în 2007, după 22 de ani de căsnicie, iar apoi s-a căsătorit cu forta mare tenismenă Chris Evert Loyd. Cu aceasta din urmă a fost însurat doar un an.

Unul dintre cele mai mediatizate divorţuri a fost cei dintre celebrul jucător de golf Tiger Woods şi frumoasa Elin Nordegren.

Pe Tiger l-a costat circa 90 de milioane de euro, dar cel mai rău pentru el a fost că la iveală au ieşit dezvăluiri incredibile. Printre ele şi dependenţa sa de sex şi cu cine ajunsese să aibă relaţii.

Celebrul ciclist Lance Armstrong, "eroul" unui scandal de dopaj fără precedent în lumea ciclismului, s-a despărţit de soţia sa după şase ani de căsnicie.

Lance a cunoscut-o pe Kristin la o conferinţă de presă în 1997, iar cei doi au avut trei copii, în cei cinci ani cât au fost împreună.

Alex Rodriguez - Cyntia Scurtis, 15, 5 milioane de euro, după 6 ani de căsnicie

Hulk Hogan (Terry Bollea) - Linda Claridge, 8 milioane de euro şi 40 la sută din drepturile de proprietate asupra companiilor deţinute de familie, plus încă o proprietate de peste două milioane de euro

Mike Tyson - Robin Givens, aproape 9 milioane de euro pentru un singur an de căsnicie

Nick Faldo - Valerie Faldo, peste 8 milioane de euro. Cunoscutul jucător de golf a divorţat de Valerie în 2006, la cinci ani după ce s-au căsătorit.

Divorţul Shaq O'Neal - Shaunie O'Neal are o poveste interesantă. Dintre toate despărţirile enumerate aici, Shaq este singurul care a fost protejat de un acord prenupţial. Totuşi, pe lângă cifrele cunoscute, chiar Shaq a dezvăluit că înţelegerea privată cu Shaunie a fost costisitoare.

Lunar, fosta vedetă din NBA plăteşte circa 9.000 de euro fostei sale soţii şi încă pe atât pentru creşterea celor patru copii pe care îi au împreună cei doi, conform celor de la The Sun.

Citeşte mai mult despre

comentarii: