image
Sursa foto: Getty Images

Daniil Medvedev, prima reacție după ce și-a șters steagul Rusiei de la profil și a provocat furia compatrioților săi

Daniil Medvedev (26 de ani) și-a șters steagul Rusiei de la descrierea profilului său de Instagram, în contextul conflictului militar început în Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin (69 de ani).

Gestul proaspătului lider mondial din clasamentul ATP a provocat furie printre conaționalii săi. Ulterior, Președintele Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpischev, a explicat că sportivul a făcut-o pentru că CIO (n.r. Comitetul Internațional Olimpic) a interzis folosirea steagului Rusiei peste tot.

Duminică, Medvedev a oferit prima reacție după valul de comentarii negative primite din partea compatrioților săi. Tenismenul a confirmat explicația lui Tarpischev, dar a declarat că speră să-și poată pune la loc steagul Rusiei la profil în cel mai scurt timp.

"Scopul nostru este să dezvoltăm tenisul în țările din care provenim și în întreaga lume. Pentru asta, trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu.

În prezent, singura modalitate de a continua să joc este fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară.

Aștept momentul în care vom putea purta din nou steagul lângă numele noastre, ale sportivilor ruși", conform agenției rusești RIA Novosti.

Site-ul rus Sport Express a publicat mai multe comentarii făcute de ruși la adresa lui Daniil Medvedev.

Fanii l-au certat, iar unii dintre ei s-au enervat atât de tare încât au cerut "să i se retragă cetățenia. Să îi fie rușine".

"Nu mai e al nostru de mult, nu e un jucător rus, ci doar un jucător născut în Rusia. Trăiește și se antrenează în Vest. Victoriile lui nu mai sunt ale noastre", este alt comentariu.

"Ce faci, omule? Pune steagul înapoi și nu îți trăda țara!", a scris alt fan.

"Banii nu au miros, nu? E ca un pianist, cântă pentru cine îl plătește", a precizat altă persoană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: