image
Sursa foto: ANSP

Testele pentru depistarea Coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova

Agenția Națională de Sănătate Publică a primit din Germania un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează COVID-19. Procedurile vor fi efectuate de responsabilii de la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”.

Setul de teste pentru determinarea virusului Coronavirusul de tip nou (SARS-CoV-2) este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul ANSP.

Potrivit ANSP, investigațiile de laborator la detectarea virusului SARS-CoV-2 vor fi efectuate de la persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate în ordinul MSMPS „Cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019 - nCov)”.

Responsabil pentru colectarea și transportarea materialului biologic pentru investigații de laborator la Coronavirusul de tip nou la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: